«Καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη φυσιογνωμία της χώρας μας στις επόμενες δεκαετίες»

Ενημέρωση

«Καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη φυσιογνωμία της χώρας μας στις επόμενες δεκαετίες»

Η Free Sunday φιλοξένησε συνέντευξη του Γιώργου Κώτσηρα σχετικά με την υποψηφιότητά του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.Kotsiras_new

– Τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική σκηνή ένας υποψήφιος με τα δικά σας χαρακτηριστικά;

Πιστεύω ότι η πολιτική σκηνή της χώρας μας έχει φτάσει σε ένα σημείο υψηλού κορεσμού, επομένως είναι επιτακτική η είσοδος νέων προσώπων, που θα διακρίνονται από όρεξη για δουλειά σε συνδυασμό με υψηλά προσόντα. Σε ό,τι με αφορά, θέλω με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου να διεκδικήσω χώρο έκφρασης για τη γενιά μου, να εκφράσω τις αγωνίες αλλά και να προβάλω τα δυναμικά της χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ως δικηγόρος –διατηρώ τα τελευταία χρόνια δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας–, ζώντας καθημερινά τα άγχη και τις αγωνίες του ελευθέριου επαγγέλματος, θέλω να προσφέρω τις δυνάμεις μου για να αντιμετωπιστούν κάποια από τα προβλήματα αυτού του τόσο σπουδαίου κλάδου της εθνικής μας οικονομίας.

– Μιλήσατε για τη νέα γενιά. Οι νέοι άνθρωποι πολλές φορές γυρνούν την πλάτη στην πολιτική, και ειδικά σε κόμματα όπως η Ν∆ και το ΠΑΣΟΚ. Πού θεωρείτε ότι οφείλεται αυτό; Σας προβληματίζει;

Σίγουρα η αποστροφή για τα κόμματα, αλλά και η συλλήβδην απαξίωση της πολιτικής, με προβληματίζουν, παρόλο που τις κατανοώ σε κάποιο βαθμό. Είναι γεγονός ότι οι πολίτες έχουν υποστεί σημαντική κόπωση τα τελευταία πολύ δύσκολα χρόνια, η οποία συχνά εκδηλώνεται ως απαξίωση της πολιτικής. Τη δυσαρέσκεια αυτή την έχει εισπράξει σε μεγάλο βαθμό και η Ν∆ για αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει σε οριακές για τη χώρα μας στιγμές.

Το γεγονός αυτό, όμως, αποδεικνύει ότι γνωρίζοντας εκ των προτέρων το πολιτικό κόστος, δεν λειτούργησε ως παράταξη με λογικές εκλογικής πελατείας, αλλά ως υπεύθυνη δύναμη για τον τόπο. Για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

– Τι θα ψηφίσουν οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές; Με άλλα λόγια, ποια είναι τα διακυβεύματα;

Αδιαμφισβήτητα οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας. Καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη φυσιογνωμία της χώρας μας στις επόμενες δεκαετίες. Έχω τη βεβαιότητα ότι θα επιλέξουμε το δρόμο της ασφάλειας και των μεταρρυθμίσεων, που μας εισάγουν σε μια νέα εποχή, με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και πλεονάσματα. Η χώρα μας ήδη έχει αρχίσει να στέκεται στις δικές της δυνάμεις, αποφεύγοντας την κατάρρευση, και κάθε πειραματισμός από πολιτικές δυνάμεις χωρίς σχέδιο και όραμα θα οδηγήσει σε νέο κύκλο αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Να δώσουμε ελπίδα σε στέρεες βάσεις και να μην κάνουμε εμπόριο ελπίδας.

Η συνέντευξη εδώ.