Να αξιοποιήσει η χώρα μας το εκπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό της

Ενημέρωση

Να αξιοποιήσει η χώρα μας το εκπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό της

Το e-ptolemeos.gr φιλοξένησε συνέντευξη του Γιώργου Κώτσηρα.41a

Πώς πήρατε την απόφαση να είστε υποψήφιος, ενώ μεγάλο μέρος των νέων πολιτών είναι απολιτίκ;

Μου έγινε μια πολύ τιμητική πρόσκληση ώστε να είμαι στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και η συμμετοχή μου σε αυτό είναι για εμένα πράξη συνειδητή. Πιστεύω ακράδαντα, όπως δήλωσα και την ημέρα ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου, ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να είναι παρόντες στις προκλήσεις της εκάστοτε εποχής. Οι φρέσκες ιδέες και η ενεργητικότητα τους αποτελούν καταλύτες για την κοινωνική πρόοδο. Ειδικά, όμως, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την χωρά μας ως νέοι άνθρωποι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε θεατές των εξελίξεων.

Πρέπει να ορίσουμε το μέλλον της πατρίδας μας. Πρέπει να προτείνουμε, να παράξουμε και να αποδείξουμε ότι είμαστε όντως η πιο καταρτισμένη και καλλιεργημένη γενιά, στης οποίας τα χέρια “έσκασε” η βόμβα που σιγόκαιγε για δεκαετίες. Δεν πρέπει να μείνουμε στην εύκολη καταδίκη των πάντων, στο μηδενισμό και τη στείρα άρνηση. Γι’ αυτό και πιστεύω στην ενασχόληση των νέων ανθρώπων με την πολιτική. Δεν αξίζει στην χώρα μας να αφήσει αυτό το κεφάλαιο αναξιοποίητο. Και είναι προς τιμήν και του Πρωθυπουργού και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας η επιλογή και νέων προσώπων μέσα σε ένα τόσο πολυσυλλεκτικό και ποιοτικό ψηφοδέλτιο. Θεωρώ, επίσης, ότι έχω να προσφέρω και λόγω της εξειδίκευσής μου στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και λόγω της μέχρι τώρα δράσης μου σε κοινωνικά ζητήματα.

Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα και τους συμπολίτες μας. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει στη χώρα;

Η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια «μάτωσε». Έφτασε στα όρια της, έχασε τον προσανατολισμό της και υπέφερε. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι. Έχουμε απίστευτη εκροή εγκεφάλων στο εξωτερικό. Η Ελλάδα, όμως, προσπαθεί και πρέπει να σταθεί ξανά στα πόδια της και να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει να δοθεί πλέον έμφαση στην ανάπτυξη και στη επαναλειτουργία της αγοράς. Για μένα το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το φορολογικό σύστημα, το οποίο ειδικά για ένα νέο άνθρωπο που προσπαθεί να ξεκινήσει κάτι δικό του και να παράξει είναι άδικο.

Πρέπει να δοθούν έμπρακτα φορολογικά κίνητρα και κίνητρα σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών ώστε να έχουμε επανεκκίνηση της αγοράς. Γίνεται πλέον μια συγκροτημένη και τεράστια προσπάθεια ώστε να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της χώρας. Να έχουμε ένα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος. Δεν είναι θέμα αριθμών, είναι θέμα ποιότητας. Η χώρα μας έχει ανθρώπινο δυναμικό εκπληκτικών ικανοτήτων. Αν το αξιοποιήσει, το κέρδος θα είναι ανυπολόγιστο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο e-ptolemeos.gr