Οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν ευκαιρία για την πατρίδα μας

Ενημέρωση

Οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν ευκαιρία για την πατρίδα μας

kotsiras_5

Ο υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, δικηγόρος, κ. Γιώργος Κώτσηρας με συνέντευξή του στο real.gr αναλύει το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών και τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας τονίζοντας την ανάγκη σύνταξης ενός τετραετούς εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας μακριά από μικροκομματικούς τακτικισμούς.

-Κύριε Κώτσηρα, είχαμε εκλογές πριν από 8 περίπου μήνες. Τι άλλαξε στην χώρα ώστε να ξαναστήνουμε κάλπες;

Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι δεν είχαμε εκλογές μόνο πριν από 8 μήνες, αλλά τους τελευταίους 15 μήνες έχουμε κληθεί να ψηφίσουμε 3 φορές και οδεύουμε προς την τέταρτη. Επίσης δε, έχουμε το συγκλονιστικό δεδομένο αλλαγής 7 κυβερνήσεων σε διάστημα 5 ετών. Το πρώτο δεδομένο προς αξιολόγηση είναι ότι είναι φύσει αδύνατο για μια χώρα που διανύει τέτοιας μορφής κρίση να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της όταν διεξάγει εκλογές ανά τόσο σύντομα χρονικά διαστήματα. Και, ειδικά στην χώρα μας όπου οι εκλογές έχουν ταυτιστεί και με μια τάση παροχολογίας με αποκορύφωμα τα οργιώδη ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, μόνο πρόβλημα στην ομαλότητα της διοικητικής λειτουργίας, της οικονομίας και της κοινωνικής ευστάθειας μπορεί να φέρει η ανά εξάμηνο προσφυγή στις κάλπες.

Επίσης, το τελευταίο αυτό διάστημα έχουν αλλάξει πολύ τα οικονομικά δεδομένα και σε επίπεδο μακροοικονομικό, αλλά και σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας. Όποιος από εμάς στοιχειωδώς κυκλοφορεί στην αγορά αντιλαμβάνεται ότι το τελευταίο 6μηνο έχει δεινοπαθήσει, με χαριστική βολή το διάστημα μετά το δημοψήφισμα όπου τα capital controls σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση του τζίρου οδήγησαν 17.000 άτομα στη ανεργία μόνον τον μήνα Ιούλιο.

Η δε αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη καθημερινότητας αύξησε το καθημερινό κόστος για κάθε νοικοκυριό με αποτέλεσμα τη μείωση της πραγματικής εισοδηματικής δυνατότητας των πολιτών, δίχως κανένα στοιχείο αναδιανεμητικού χαρακτήρα όπως ευαγγελίζονταν προεκλογικά. Αυτά τα δεδομένα σε συνδυασμό με την αξιοπιστία των λύσεων, πρέπει να αξιολογηθούν από την ελληνική κοινωνία με νηφαλιότητα και να αποφασίσει για τις επιλογές της. Η «θυμωμένη» ψήφος μας κόστισε ήδη αρκετά.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε στο real.gr