Ποιος είμαι

Ποιος είμαι

Γιώργος Κώτσηρας1a

Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών

Γεννήθηκα το 1984 στην Αθήνα με καταγωγή από τα Μέγαρα και την Αρκαδία. Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Ζωγράφου το 2002 και εισήλθα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησα τέσσερα χρόνια αργότερα.

Είμαι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων: Στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Droit administratif et Collectivités Territoriales) από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III “Paul Cézanne” της Γαλλίας. Εκπόνησα τη διδακτορική μου διατριβή στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Δικαίου («Ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων») και απέκτησα διδακτορικό τίτλο σπουδών με βαθμό «Άριστα». Παράλληλα, έχω συμμετάσχει στη συγγραφή μελετών σχετικών με το ευρωπαϊκό δίκαιο, με τελευταία τη συμμετοχή μου στην συγγραφή της κατ´ άρθρον ερμηνείας της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Ασκώ δικηγορία από το 2008 και διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα με ειδίκευση στο διοικητικό, εμπορικό και ευρωπαϊκό δίκαιο. Έχω διατελέσει νομικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σε θέματα διοικητικού δικαίου και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα έχω εκλεγεί δύο φορές στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ), έχοντας διατελέσει μέλος ΔΣ, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος. Ασχολούμαι ενεργά με τον αθλητισμό και το 2001 υπήρξα πρωταθλητής Ελλάδος στην αντισφαίριση (2ος νικητής Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2001 στην κατηγορία διπλών). Μιλάω αγγλικά και γαλλικά.